שעון נוכחות בעברית – האם יש דבר כזה?

תוכן עניינים

שעון נוכחות בעברית – תוכנת נוכחות בעברית מסייעת גם לעובדים וגם למעסיק.

בנוסף, היא לא בהכרח יקרה יותר וכן ניתן להשיג אותה במפרט טכני משוכלל ומתקדם.

אז איך בוחרים שעון מן הסוג הזה ומה היתרונות של ניהול כוח אדם באמצעותו? הנה כל התשובות

ניהול כח אדם ע"י שעון נוכחות בעברית

אחד התנאים לניהול נכון וחוקי של כוח אדם הוא רישום שעות עבודה ומנוחה. מעסיקים חייבים לנהל רישום של הנתונים האלה, מה גם שבכל מקרה של תביעה הנוגעת לתשלום שכר – נטל ההוכחה חל עליהם. מעבר לכך, הרישום עוזר למחלקת שכר ומשאבי אנוש לנהל את כוח האדם, לוודא שהארגון עומד בתקציב, להקצות משאבים לימי חופשה וכן הלאה.

העניין הוא שיש כלים שונים שבהם ניתן להשתמש על מנת לבצע רישום מסודר ומלא של שעות עבודה ומנוחה של העובדים. על קצה המזלג, אפשר להזכיר לדוגמא את ההבדל בין שעון מכאני, שעון מגנטי שמאפשר לעובד להזדהות באמצעות העברת כרטיס מגנטי, שעון קרבה שעובד עם תג קרבה או שעון ביומטרי שבו מזדהים בטביעת אצבע או בסריקת פנים.

בנוסף, השעון חייב להיות מסונכרן עם מערכת שאוספת את הנתונים ומאפשרת לשלוף אותם. מטבע הדברים, מאוד כדאי שהמערכת הזו תהיה בעברית. אם המערכת בעברית, יש פחות סיכוי לטעויות בחישובי השכר והמרוויחים העיקריים מכך הם גם המעסיקים וגם העובדים.

מערכת שעון נוכחות חכמה לעובדים

מערכת חכמה שתומכת בעברית מסייעת לניהול כוח האדם. היא מאפשרת לעובדים להישאר עם אצבע על הדופק בנוגע לאופן שבו בוצעו חישובי השכר שלהם, היא חוסכת זמן יקר ערך עבור מחלקת משאבי אנוש והיא עוזרת גם למעסיק לוודא ששעות העבודה בוצעו במלואן. בשביל שהמערכת תהיה חכמה, היא צריכה להתממשק באופן מלא אל שעון נוכחות בעברית ולתמוך בו.

בנוסף, שעון נוכחות חכם שונה משעון רגיל בכך שהוא מאפשר להזדהות בדרכים מגוונות. בעוד שעון מכאני, שעון מגנטי או שעון קרבה עובדים רק עם אמצעי מרכזי אחד – שעון חכם משלב בין האמצעים הקיימים. אפשר להזדהות בו באופן ביומטרי אם מגיעים פיזית למשרד, אבל גם לדווח מרחוק אם עובדים מהבית או נמצאים בפגישה. לכל זה יש השפעה דרמטית על היכולת לנהל את כוח האדם ולבצע את זה בצורה חוקית ויעילה.

כמה עולה לי שעון עם ממשק עברית?

החדשות הטובות הן שכיום לא צריך לחרוג מתוך מסגרת התקציב של בית העסק גם על מנת להשיג שעון נוכחות בעברית במפרט טכני מתקדם. למעשה, מה שקובע את המחיר של השעון הוא המפרט ולא השפה. אז בין אם מדובר על מערכת שמאפשרת תזמון שעון נוכחות מרחוק ובין אם מדובר על מערכת פשוטה יותר, מאוד חשוב להכיר את הגורמים המשפיעים על המחיר:

  • סוג הזיהוי – הטכנולוגיה שבה השעון עובד היא הפקטור העיקרי שמשפיע על המחיר. ככל שהטכנולוגיה מתקדמת יותר ויש יותר אמצעי זיהוי בשעון, כך המחיר שלו יעלה.
  • חיבור למערכת ניהול נוכחות – מערכת ניהול נוכחות מתומחרת בנפרד מהשעון. אם מדובר רק על שעון מכאני שבו השעות מפורטות על דף מודפס לא צריך לשלם על מערכת כזו, אבל בכל יתר השעונים היא משפיעה על התקציב של העסק.
  • מספר העובדים שניתן להגדיר – המידע המפורט על ידי יצרנים של שעוני נוכחות מאפשר לדעת מראש לכמה עובדים הוא מיועד. ככל שמספר העובדים המוגדרים במערכת גבוה יותר, כך המחיר של השעון עולה.
  • מותג ויצרן – גם בתחום הנוכחות ניתן למצוא פערי מחירים של עשרות אחוזים בין מותגים ויצרנים. מצד אחד, עצם העובדה שמדובר על מותג גדול ומוכר לא בהכרח אומרת שהשעון שלו טוב ואיכותי. מצד שני, ליצרנים גדולים ומוכרים יש את היכולת להציע תקופת אחריות ארוכה ולחסוך דאגות עבור בית העסק.

שעון עם מערכת זיהוי מתקדמת שמבוססת על אמצעים ביומטריים יעלה 1,500-2,500 ש"ח ויתאים ל-50-150 עובדים. שעון שעובד עם כרטיס מגנטי יהיה זול יותר והמחיר הממוצע שלו הוא 900 ש"ח, בעוד שעונים עם תגי קרבה יכולים להגיע למחיר של 1,000-1,500 ש"ח.

האם השירות עולה לי כסף?

חיפוש אחר שעון נוכחות בחינם עלול להיות עניין מתעתע. ברור שכל מעסיק היה שמח לצמצם בהוצאות ולהשיג את השעון שמאפשר לו ולעובדים לבצע רישום של שעות העבודה והמנוחה בצורה חוקית גם בלי לשלם על זה, אבל יותר חשוב לשמור על שטף העבודה ולסייע למחלקת כוח אדם ומשאבי אנוש. מבחינת המעסיק, הדרך הנכונה להסתכל על השעון היא בתור השקעה משתלמת ולא כהוצאה רגילה.

כמו כן, יש להפריד בין התוכנה שעליה משלמים סכום כסף מסוים מדי חודש או שנה – לבין השעון שההוצאה עליו היא חד פעמית. אם לדוגמא השעון של העסק כבר עושה עבודה טובה מבחינת הרישום של השעות, יכול להיות שניתן יהיה לחסוך בהוצאות על ידי החלפת התוכנה בלבד. לחילופין, בעלי עסקים יכולים להחליט שהם נשארים עם אותו שעון ועם אותם אמצעי זיהוי ורישום – אבל מחליפים את התוכנה שאוספת את הנתונים ואחראית על חישובי השכר.

החוק בישראל לא באמת משאיר ברירה למעסיקים, אלא מטיל עליהם את מלוא האחריות בנוגע לתביעות עובדים על חישובי השכר שלהם. אם המעסיק רוצה לשמור על תנאי החוק וגם להפוך את העובדים שלו למרוצים יותר, כדאי לו מאוד לשלב בעסק שעון שמאפשר דיווחי נוכחות בצורה רציפה. במידה ומתלבטים בין סוגים שונים של שעונים דומים, מומלץ לתת עדיפות לדגם שתומך בעברית. המחיר של שעון כזה לא בהכרח יהיה גבוה יותר ובכל מקרה הוא שווה את ההשקעה המצטברת.

הכותב - יעקב

הכותב - יעקב

בעלים ומנכ”ל חברת watch-online.co.il ומיזמים נוספים בעל ניסיון עשיר בעולמות התקשורת, מערכות מורכבות, התקנות שעוני נוכחות, מכירה ושירות בקרה, שעון נוכחות, מצלמות אבטחה ועוד

מאמרים שיכולים לעניין אותך

תוכן עניינים

שעון נוכחות תקין נמדד בשירות

לקבלת ייעות בחינם צרו קשר

ביוניקס באנר

צעד חכם!

יש לנו הנחות בכל רגע נתון, שווה ליצור קשר עכשיו, מלא פרטים!